lillatjejligan.blogg.se

43 årig inlandstös född i Upplands-Väsby. Älskar inredning, muminmuggar, träning och nyttig mat. Har 3 st underbara barn. 2 som bor hemma. Vi älskar att pyssla, fixa kalas och att köra skoter.

Lördag

Kategori: Allmänt

Underbart väder ute. Hoppas på att värken försvinner så jag får ta mig en långpromenad ute. Har ju börjat att promenera och det är så härligt.
Har småfix att ordna med här hemma idag. Skall på Ohlssons tyger och köpa spets sedan blir det lite piffning hemma. Har gjort påskfint ute med fjädrar och uteplantering. Bild kommer. Måste skaffa en ny kamera snart. Blir så arg på min:(. Funderar på att tapetsera hallen och ordna med lite lister, får se om detta blir av.

I morgon blir det pyssel för hela slanten. Sara och Elliot kommer förbi och då ska vi pärla. Jag har många ideér nu, och hoppas på att jag hinner göra dessa.

Lekstugan har nu tinat fram hos oss, barnen är där hela tiden. Vi har tagit ut det fina köket som Molly tidigare hade på sitt rum (från IKEA), samt alla köksgrejor och det var mycket. I sommar skall vi försöka fixa iordning stugan invändigt. Då vi skall flytta den till baksidan av huset när vi fått ny gräsmatta, så stannade dessa ideér i fjol. Men nu är vi snart på G. Funderar på att göra en fin uteplats till barna, där dom skall få buskar och en spalje.

Jag håller just på med att planera hur jag vill ha baksidan. Roger har ju nämligen grävt bort alla stenar och buskar så där är nu helt platt. Skall dit mycket jord men sen är det dax för gräsmatta, buskar osv. Jag vill ha staket, inte Roger. Får se vem som vinner;) Eftersom vi bor så väldigt nära våra 2 grannar skulle det vara skönt med staket runt hela gården plus en fin grind att ha på framsidan. Då kanske man slipper grannkatter osv. Äppelträd skall jag ha mera av. Då vårat pyttelilla träd inte verkar må så bra. Är så otroligt ledsen över detta. Blir så arg på hon som bodde här före oss, som totalt sket i allt som hade med växter att göra;(. Men det skall det bli ändring på.

Datorer

Kategori:Här har vi två st tjejer som älskar att spela på datorn. Dom får göra det väldigt sällan då jag inte vill att dom skall spela bort dagarna. Dom kan få göra det på helgen ibland när dom vaknar väldigt tidigt. Å dom är väldigt duktiga. Ofta ställer dom om inställningarna för mig i datorerna så mamma blir lite irriterad ibland;), men än så länge kan jag fixa till detta.

Det är svårt att vara förälder idagens samhälle. Det är datorer, ipads, telefoner med spel på, tv-spel osv. Å filmtittning. Man måste göra ett schema så att dom inte sitter framför detta hela tiden. När dom är sjuka får dom spela och se på tv nästan hur mycket dom vill. Men vi spelar mycket sällskapsspel och ritar och detta är tack och lov roligare (än). Men på vanliga vardagar får dom se lite på bolibompa eller en film, ingenting mera. Sedan måste dom leka, rita osv. Detta funkar super hos oss. Och jag skall fortsätta att vara hård med detta. För det är inte kul när barn har kompisar och dom bara sitter och spelar när dom har besök. Molly kan vara så ibland, men det är bara när hon är sjuk och hängig å då är det okej.

Rally rally

Kategori: TräningWow säger jag bara. Ssåååå kul. Vilket adrenalinflöde. Enormt kul, hade önskat att man fick köra mer bara. Dagen till ära fick vi låna hjälmar från Thomas Rådström, inte fy skam.
Vi hade lite problem med alla lagar så det blev lite missar. Men vi blev 4:A. Underbar bil som höll hela vägen.....

Amelia och Lovisa kom med farfar och tittade på tävlingen och båda tyckte att det var kul att mamma körde. Lovisa var så sugen att köra hon med;) Detta skulle jag kunna göra varje dag, så kul var det.

Sedan följde jag svärfar hem och vi beställde mat från Mc Donalds, hyrde filmer och åt räkor med tillbehör på kvällen då barnen somnat. Så underbar dag. Molly som inte tål avgaser fick en dag med farmor på stan med shopping. Hon var så lycklig hon med.