lillatjejligan.blogg.se

43 årig inlandstös född i Upplands-Väsby. Älskar inredning, muminmuggar, träning och nyttig mat. Har 3 st underbara barn. 2 som bor hemma. Vi älskar att pyssla, fixa kalas och att köra skoter.

Fina varma lördag

Kategori:

Å här ligger jag inomhus och mår råtta. De e otroligt mycket nu med allt, både skit och roligheter. Jag är glad att jag är en väldigt positiv människa och lyckas få det skitiga att bli positivt, men om det är mycket kan det ta liiite längre tid. 
Nu är det inredning hela tiden i huvudet.....härligt. Men jag har nästan allt klart. I köket är jag väldigt sugen att sätta upp detta kakel då köksluckorna är brungråa, tror att det kommer bli skitsnyggt. Det är vanliga träbänkar och det gillar jag. Tycker om att blanda och trä gör att det blir hemtrevligt i ett hus. Färgen är inköpt och hela huset kommer att gå i grått, vitt och svart. Är grymt sugen att ha tapeten enl nedan i sovrummet. Min kompis Sara har den i sovrummet och den är underbart fin och det blir sjukt mysigt. Nä, jag gör det. Lite färg måste jag också ha, ha ha.
 
Måste mäta och läsa lite mer om detta kakel då det är marrakech är det lite speciellt och man måste impregnera dom. Å då jag aldrig har lagt kakel förut kan de bli lite speciellt.... ha ha. Men jag tror jag ändå ska köra på de. 
 
 
Amelias födelsedagspresent är nu beställd, å jag är såå lycklig att jag kom på denna present. Hon kommer att bli så glad. Hon fyller år på Nationaldagen och då om vi har hunnit in i nya huset ska hon få ha sitt kalas där:). Då kan vi kanske sitta på altanen och äta. Ja, herregud så jag längtar. 
 
Nä nu ska jag gå och vila lite mera. Vill ju ut och ta en promenad i detta underbara väder....
 

Helg

Kategori:

Lördagen är nu här, denna vecka har gått så sjukt fort. Barnen är nu i Övik på badhuset. Dom har träningsläger där tills i morgon. Amelia var supertaggad även Molly, men Molly är så mammig när hon ska bort. Sötnosen min. 
 
Men hon blev till bättre mods när jag berättade att jag bara ska packa och packa, å det var nåt hon INTE ville göra, ha ha. Herregud så kul dom kommer att ha det. Dom ska bo på hotell och simma, även hinna med Äventyrsbadet. 
 
Ja, som sagt. Själv tänker jag packa vidare. Då jag åker till Umeå igen vill jag ha så mycket nerpackat som möjligt. När jag kommer hem kommer renovering No:2 att börja. Hur kan jag ens sätta mig i denna situation igen, ha ha. Förra året denna tid höll jag på som bara den här, tänk att jag har målat ca 400 kvm väggyta, ja det blir ju mer då varje rum har 4 väggar....... Har bara tapetserat i 1,5 rum men det var en pärs kan jag meddela. Å så nu till detta pyttehus som egentligen är ett ganska stort hus. Barnen längtar så dom håller på att spricka, å det förstår jag. Detta hus blir alldelens för stort och opersonligt. Nä fy vad jag längtar ut till landet. Ha några hönor och kanske en gris. Framförallt ett växthus så man kan driva upp helt egna kryddor och grönsaker.
 
Renoveringen har börjat i huvudet och jag drömmer om den, tänker på den hela tiden. Men jag har nästan allt klart. Så i veckan blir det till att shoppa färger, penslar och minirollrar. 
 
Annars, jo är inne i en liten period med trötthet. Sjukt trött på min fot som inte vill samarbeta, detta gör att jag även börjar få ont i höften och ryggen då jag snebelastar.....Åh blir bara trött o lite sur då jag skriver om den. Sedan mina andra bekymmer som fortfarande inte är borta....MEN i juni hoppas jag det blir sista operationen.
 
Nä mina vänner, nu väntar nerpackning och sedan packning inför Umeå;) Trevlig helg!

Lilla lördag

Kategori:

Men det känns inte riktigt som det. Känner mig inte 100 och har inte gjort det på någon vecka. Skulle cykla i Umeå förra veckan men det gick inte då jag var så himla yr. Men att ta tag i saken och ringa sjukan.....Är så dålig på det. För när jag tänker göra det så mår jag mycket bättre och känner att det är viktigare att dom som är riktigt sjuka får tid.... Men nu när vi ska flytta måste jag ta tag i detta så att jag orkar med de. Har idag börjat ta ner allt på väggarna. Går smidigt som tusan. När vi flyttade hit tror jag att jag köpte ca 1000 st IKEA påsar (dom blå) är ju hur bra som helst att packa i och lätt att bära mellan. Ska leta reda på flera och börja packa alla sängkläder, gardiner osv.
Den dagen man bestämmer sig för att flytta är det som om allt stannar av. Städningen, plockningen och fixandet. Man skiter i allt bara för att man ska flytta, ha ha. Men här är det snabba beslut och i går var jag och barnen och mätade lite här och där för att veta så allt får plats. 
 
Barnen är helt lyriska och längtar så dom nästan spricker. Jag blir så glad att jag sa ja till detta då dom vill så gärna bo på landet. Ja, eller landet-landet. Dorotea är ju på landet så detta blir ännu mera lantliv.
 
Idag står det packning på agendan samt föräldrasamtal med Molly. Annars har vi inget planerat förutom att jag ska försöka gå på Zumban, jag håller tummarna att jag pallar för jag har saknat det så mycket. Kanske får jag sån energi att jag blir mycket piggare, vi håller tummarna. 
 
Annars kan jag inte sova längre, då jag inreder i huvudet. Har nästan allt klart. Nu är det bara att mäta och beställa allt. Tror att det går fort att fixa då det är bara lite målning och fixning, Mollys rum måste helt tapetseras, men då det är bara 2,5m till tak är det ju en pice of cake. Vårat sovrum skall också tapetseras, tror jag. Ska lägga ut lite bilder på färger och tapeter så får ni se. Spännande.