lillatjejligan.blogg.se

43 årig inlandstös född i Upplands-Väsby. Älskar inredning, muminmuggar, träning och nyttig mat. Har 3 st underbara barn. 2 som bor hemma. Vi älskar att pyssla, fixa kalas och att köra skoter.

Recept=MUMS

Kategori:Här kommer ett LCHF-recept från mig. Jag laborerar litegrann för att hitta vägar som är lätta men goda. Detta var så underbart gott och ungarna var helt tokiga i detta. Så här kommer det:

Halvt färskt blomkålshuvud
Färsk bladspenat
25 g Smör
lite olivolja
2-2,5 dl grädde
1-2 dl vatten
halv burk med vitlöksost typ bonjour
salt och peppar

Ta lös små buketter av blomkålen och stek i smöret och oljan. Blanda i hop alla ingredienser utom spenaten och stek. Sist steker du i spenaten och saltar och pepprar.
Sedan njuter du av denna goda mat. Man kan ha som tillbehör till en köttbit eller kyckling. Ja, det passar nog det mesta.
Gör detta och njut.

Söndag

Kategori: Allmänt

I helgen har jag haft lite sötsug samt chipssug. Men jag har inte fuskat en enda gång. Istället tar jag en liten bit choklad eller en ölkorv. Då jag hade som mest sug, tog jag mig en kopp kaffe med grädde i. MUMS.

Jag märkte att jag åt lite för lite fett, men detta fixade jag till i helgen med Entrecoté, coleslaw, bernesås samt massvis med vitlökssmör. Mumma vad jag mådde bra då. Före lite fett gör att man blir lite seg och trött.

Men nu är jag på banan igen.

Mamma har nu åkt hem, fick träffa lillebror en sväng oxå. Alltid kul. Vi har fått rå om mamma en hel vecka och vi har haft det super. Tur dröjer det inte länge nu förrän vi får träffa henne igen. Synd att det skall vara så långt emellan oss. Önskar att dom kunde flytta närmare oss;)

Onsdag 25

Kategori:

Underbara dag. Fick sådana glada nyheter alldelens nyss och blev så lycklig. Kan inte bli mycket bättre. Jag håller på att spricka av lycka........

Appropå LCHF. Nu är det helt plötsligt överallt. I radio, TV, tidningar, internet, ja, överallt. Vissa är emot detta och vissa är för detta. Jag är absolut för detta.
Men jag förstår varför vissa har svårt för det. I början gick dom ut med att man kan äta hur mycket fett som helst och när som helst. Detta gjorde jag i början, men fick ont i magen. Slutade med detta och läste på som tusan. Har insett att man kan INTE äta hur mycket som helst.
Man skall äta som vanligt, men med feta produkter. Första perioden när man är sugen kan man äta lite mer choklad och grädde o dyl. Men detta gäller ju bara någon vecka, inte hela tiden.
Sedan kan man ju äta efterrätt som vanliga kosten ibland. Inte alltid.

Jag klarar inte av att äta äggröra och bacon på morgonen, så jag äter bara youghert med hallon och solroskärnor till frukost, nästan varje dag. För det är gott och nyttigt.

På 6 dagar har jag nu tappat 2 kg. Väger mig bara en gång i veckan för att kunna hänga med. Det är lite trixit från början när man skall få in rutinerna att inte småäta osv. Men när vågen visar rätt väg är man på banan. Då Roger och Amelia är lite känslig för mjölk så gör vi lite olika rätter nu, men barnen äter alla mina grönsaker som broccoli och blomkål, ja, alla gröna grönsaker.

Skall man äta något sådant måste man läsa på sig och känna så det är rätt. Känner man direkt att detta inte är rätt skall man inte äta detta. Pröva då GI. För både LCHF och GI är två bra utgångspunkter. Man slutar med sockret, så enkelt är det. Eller enkelt och enkelt. Vi är så jäkla sockerberoende, för sockret finns överallt. Där man minst anar det. Förjävligt. Här hemma gör vi nu allt för att minska ner sockret, inte ta bort det men minska ner. Men det är här hemma.