lillatjejligan.blogg.se

43 årig inlandstös född i Upplands-Väsby. Älskar inredning, muminmuggar, träning och nyttig mat. Har 3 st underbara barn. 2 som bor hemma. Vi älskar att pyssla, fixa kalas och att köra skoter.

Molly 2 år

Kategori: Allmänt

I fredags fyllde Molly 2 år. Vi började dagen med kanelbullar, ljus och paket. Molly var överlycklig. Amelia fick sedan följa med mig på mitt jobb eftersom jag hade en hel del remisser att utfärda. Amelia har varit sjuk hela veckan. Kl 10 ringer dom från dagis och berättar att Molly nästan har 40 graders feber, så Roger for hem med henne. Kl 14 bytte vi av varandra hemma, så han hann jobba undan lite han med. Puh, vilken dag!

Men vid middagstid kom våra underbara vänner från Dorotea med lille Sigge. Sedan kom även grannarna in, så vi blev några som firade Molly. Tack, tack till er!
Hon fick även många paket på posten av momma, farmor, Villis-gänget. Det innehöll filmer, joggingdress, godis osv. Hon fick ett Fischer-garage, barbapappa-pussel, en jättefin tunika och tights. Vi åt tårta och myste, men Molly sov mest, stackarn. Men nu är våran lilla tjej 2 år gammal. Herregud vad tiden går.

Molly har haft 40 graders feber hela helgen. Det är astman som spökar igen. Idag blir det nog ett besök på barn för småttingarna. Pappa är hemma idag så jag får jobba undan lite. Tur att vi kan dela det hela, när dom ofta är sjuka.

Hoppas ni får en bra dag.

Förfrysit oss?

Kategori: Allmänt

Nej då, men nära. Det är otroligt kallt här i Ume. Jag har t o m på mig långkallingar och det är inte vanligt. Barnen är dock bara ute till och från dagis. Så jag/vi hoppas att vädret blir varmare ute för vi vill så gärna åka lite skridskor. Amelia fick ju nya skridskor i julklapp av tomtemor och tomtefar. Så vi har planerat korvgrillning och skridskoåkning. Molly och jag får nog åka pulka.

Men annars har jag kommit på den briljanta ideen att flytta om här hemma, IGEN. Att karln inte blir tokig på mig. Men vi har inte riktigt fått till det på övervåningen och i å med att vi fick en student hemmaboende hos oss, ville vi göra det bra för henne oxå.
MEN NU har jag kommit på det tror jag. Vi har ett väldigt stort skrivbord, där man kan sitta 2 st. Så nu tänker jag göra ett kombinerat gästrum och pyssel-, sy-, målar-, och kontorsrum. (jag har VÄLDIGT mycket pysselsaker). Medans Lovisa och Thez får dela rum ett tag, då Thez åker hem när Lovisa kommer hit. Amelia och Molly får tillbaka Nalle Puh rummet som måste förvandlas till prinsessrum. Där kontoret har varit skall bli ett "bio"rum. Dvs en liten soffa, med tv, dvd och playstation. Vi har väldigt ofta middagsgäster och sitter å pratar och har oss, då brukar barna bli så arga eftersom dom inte hör när dom ser på tv, så detta blir nog en bra lösning. Tror jag. R är ännu en gång med mig.
R vill att vi skall ta bort bokhyllan våran nere och då passar det ypperligt bra uppe i hallen. Å vad jag tycker om bra ideer. För då måste vi köpa oss en ny tv-bänk.

När man tror att man får en lugn period så hittar man på sådant här. Hopplöst. Men någon gång måste vi bli nöjda och jag känner på mig att vi nu är nära. (håll tummarna)

Kokböcker

Kategori: Mat och recept

 

Jag är en stor samlare på kokböcker. Just nu önskar jag mig dessa två. Jamies kostar endast 239:- på CDON och Under valnötsträdet 229:-. Synd julen varit förbi och min födelsedag. Men kanske när Molly fyller år? Ha ha.