lillatjejligan.blogg.se

43 årig inlandstös född i Upplands-Väsby. Älskar inredning, muminmuggar, träning och nyttig mat. Har 3 st underbara barn. 2 som bor hemma. Vi älskar att pyssla, fixa kalas och att köra skoter.

Akvarell

Kategori: Allmänt

I går var jag på min första akvarellkurs. Har ju målat med akvarell tidigare, men med 2 småbarn hinns det inte riktigt med. Men nu tänkte jag gå en kurs för att få många tips och lära mig grunderna.

Kursen verkar vara hur kul som helst. Är så glad att jag anmälde mig. Ledaren är jätteduktig och kan allt med akvarell. Känns så bra. Äntligen har jag kommit igång igen. Måste nu bara åka och köpa nya färger, och den del penslar. Men det är pettitesser.....

Annars vankas det bio och middag ute ikväll. Hur bra låter inte det? Å karl får ta hand om barnen;) Underbart!

Hösten

Kategori: Allmänt

Ja, tiden rinner iväg. Hinner knappt med.
Vi jobbar och står i dagarna i ände.
Barnens rum är snart klara. Håller på att sy hur mycket som helst. Dom skall ju ha kojjor under sängarna och jag håller på att sy så det skall bli så prinsessaktigt som möjligt, dvs med spets och tofsar. (Maria Montezamivarning). Barnen är i alla fall överlyckliga över sina rum. Lovisa är även hon nöjd, men vi måste fixa till väggarna och kanske göra en mer romantisk touch över det hela, med någon tapet eller dyl.

Annars har vi målat färdigt lekstugan (vitt). Skall försöka måla insidan oxå och olja in golvet med mörkbrunt. Lite småfix som att sätta in spotar i taket framför ytterdörren och en brevlåda.

Begravningen är nu förbi för min gammelmormor. Småbarna skötte sig exemplariskt. Molly undrade varför inte gammelmormor följde med ut från kapellet när vi gick ut, hi hi. Men det var underbart att få träffa släkten från Märsta och Ramsele.
Men det är otroligt sorgset att inte hon finns längre. Hon var så underbar. Krympte för var år som gick, pratade en härlig blandning av Junselemål och Märstamål. Hon blev 97 år gammal. God natt gammelmormor!

Helg

Kategori: Allmänt

Vårt minitroll har fått åka till farmor och farfar för att vara där i helgen. Det är bland dom första gångerna hon får vara där helt själv och syrran få vara hemma hos oss. Amelia njuter för fulla muggar. Helgen är hennes och hon bestämmer mat och vad vi skall göra nästan hela helgen. Igår åt vi på MAX till pappa Rogers stora förtjusning. På söndag efter hennes dans skall vi äta på Steve Galloways resturang. Vi skall även hinna med en hel del shopping så storasyter lär bli lycklig över de, hon är på väg i detta nu hem till oss. Äntligen.

Men jag skall även försöka hinna måla deras nya sängar. Vi har ju beställt hem sängar från IKEA, det visar sig vara furu runt sängarna å jag hatar furu. Så dom skall målas vita nu när Molly är borta. Annars trivs barnen i att ha fått varsitt rum. Lovisa får bo in sig i sitt nya rum i helgen.

På måndag får vi vår efterlängtade Linas Matkasse. Man får en veckas matleverans. Det skall bli spännande att se vad det är och om det är något som Roger äter;).

Ikväll blir det mys hos oss. Roggan skall baka sina specialare - inbakad calzone med hemlagad pizzasallad. Vi ska hyra filmer och Amelia har beställt dippis.

Ha en trevlig helg allihopa!
Kram