lillatjejligan.blogg.se

43 årig inlandstös född i Upplands-Väsby. Älskar inredning, muminmuggar, träning och nyttig mat. Har 3 st underbara barn. 2 som bor hemma. Vi älskar att pyssla, fixa kalas och att köra skoter.

Smurfigt

Kategori:

I söndags hade Molly sitt efterlängtade kalas. Det kom 11 glada barn. En del utklädda till smurfarna. Tjejerna hade fått nya klänningar som var blåa och blåa strumpbyxor.
Vi hade smyckat lokalen i blått, diskokulor och ballonger överallt. Allt gick i temat blått. Tårtan gjorde jag blå med en vit smurfmössa på. Så blev inbjudningskorten också.

I godispåsarna hade jag inget plockgodis. Hade klubba, tablettask samt andra godisar i papper. Köpte även varsin tandborste, så jag hade lite dåligt samvete att vi hade kalaset på en söndag, ingen godisdag. Mammorna blev glada och då blev även jag nöjd.
Barnen var helt överlyckliga över kalaset, det är det ända som pratas om nu på dagis. Så det känns som om kalaset verkligen blev bra. Så glad att kunna göra barnen glada. Roger tog hand om alla lekar och det uppskattades också. Nu vankas snart Amelias 6-års dag och hon har redan bestämt att hon oxå vill ha smurftema. Å ingen är lyckligare än jag, då det var superkul att fixa.

Vi hade sådan tur att på lördagen kom mina underbara vänner från Holmsund med middag till oss. Bjöd oss här hemma. Underbart god gryta och allt a´la LCHF. Vi var så mätta och glada över dessa vänner. Tack underbara ni. Love you.

LIte vissen just nu.

Kategori: Träning

Hur skall man må bättre? Hur skall man göra för att inte känna sig så vissen?
Mina höfter håller på att ta kål på mig, dom hindrar mig från att göra kuliga saker. Umgås med mina barn.
Jag kan nästan aldrig vara med på någonting, och gör jag det ändå får jag ha så ont så länge. Detta gör mig så slut.
Jag har nu fått hjälp men alla jäkla undersökningar tar ju sådan lång tid. Jag älskar mitt jobb, men jag pallar inte med att jobba fullt ut. Detta gör att man blir så ledsen. Jag vill ju så gärna jobba. Tycker att man skall få snabbare hjälp då man vill ut i arbetslivet 100%.
Jag är inte lastgammal men jag känner mig som det. Varje år i ca 4-6 år har jag tänkt att nästa år kommer jag att kunna göra allt som jag vill. Men när det året kommer och jag är i precis likadan form som föregående år gör mig så arg.

Först fick jag höra att foglossning kan man ha i 2 år efter graviditeten. Tar det längre tid än 2 år är det något annat. Efter att 2 år hade gått trodde dom att jag hade ljumskbråck, bukväggsbråck, cystor i livmodern osv. Dessa undersökningar har farit fram och tillbaka och hela tiden har jag sagt att det är i höften!!!!!!!!!!!!!! Men lyssnar sjukvården. NEJ. Nu äntligen efter alla dessa jäkla år kommer en läkare och säger att jag fått labrumsskador dvs pålagringar på höftkulorna. En sådan simpel jäkla sak som bara är att slipa bort, nä varför göra något snabbt och smidigt då vi skall göra ytterligare en MR med kontrast denna gång som tar 3 mån innan man får och sedan skall jag vänta säkert minst 3 månader till för artroskopin i höften. Jävla sjukvård.

KÄnns som om jag kommer att bli pensionär innan jag kan leka ute med mina barn. Kul syn att se en pensionär på crossbanorna. Har ju alltid sagt att jag skall börja köra cross igen när jag blir frisk, skrattretande.

Det är verkligen inte kul att jämt måsta sitta i en soffa medans man ser familjen springa omkring och busa, städa osv. Sitta och ligga är ju bästa för mig. Men hur kul är detta.? Snart orkar jag inte vara glad längre. Helst av allt skulle jag vilja gömma mig i några år och ploppa fram när jag är fri dessa skithöfter. Då behöver inte min energi gå åt till att vara glad, kämpa för att visa skitmänniskor att jag gör så gott jag kan. En del vet ju inte ens om mina höftproblem. Kanske jag skulle lära mig lite av dom och försöka glömma skiten, ha ha. Det är mest dessa jag vill gömma mig ifrån. Dom får mig att känna mig värdelös. Samtidigt är dom väldigt bra på att gnälla om sig själva, komiskt.

Nä nu är det färdiggnällt för mig. Snacka om terapi;)

Hamburgare och mat på stan?

Kategori:

Ibland är det lite svårt att äta lunch ute på stan. Men här i Umeå kan jag rekommendera att man äter:

 Kycklingsallad eller en Viktoriasallad på Cafe Viktoria (som ligger vid Barnens hus). Underbart gott och mättande. Å god dressing får man.

Även MAX har startat med LCHF. Där får du ett mål med hamburgare, istället för bröd får du salladsbröd. Sideorders är en grön sallad. UNDERBART gott och roligt att kunna äta ute med familjen emellanåt.

Cafe Barista (under Clas Ohlson) Har underbart god Caesar sallad. Det är bara att be dom ta bort krutongerna. Underbart kaffe där också. Är man VIP-kund får man 10% rabatt plus att man skänker skolmat till behövande barn i Afrika.

Självfallet är Allstar perfekt för oss LCHF:are. Pröva deras Ribs, utan bakad potatis såklart. Men istället väljer jag stekta grönsaker. Thats heaven.

Så här är lite tips på god mat som passar oss LCHF:are.