lillatjejligan.blogg.se

43 årig inlandstös född i Upplands-Väsby. Älskar inredning, muminmuggar, träning och nyttig mat. Har 3 st underbara barn. 2 som bor hemma. Vi älskar att pyssla, fixa kalas och att köra skoter.

Första advent

Kategori: Allmänt

Här har vi nu första advent. Vi har myst, tänt första ljuset. Vi tog oss även en tur på stan till skyltsöndagen. Där hann vi se skymten av tomten, tjejerna blev lite besviken men jag lovade att vi skall skicka listan till tomten. Men vi hann köpa dom varsinn julgran (liten), en ljusslinga till våran säng, julpapper på Lagerhause och en massa annat. Att ha två små vildingar ensam i stan är en utmaning. Så efter några timmar åkte vi hem.
Nu är det bara lussebaket och pepparkakorna som saknas. Å så klart alla julklappar. Men jag är en bra bit på väg.
I fredags träffades jag och 3 andra mammor, vi hade knytkalas, med temat Italien. Vi hade mycket god mat och avslutade det hela med panacotta och kaffe. Vi pratade och pratade, självklart fick våra gubbar också vara med så även dom surrade;) Det var så trevligt. Mina kottar var helt färdiga när alla hade åkt. Somnade på 2 röda sekunder. Detta var garanterat inte sista gången.....

Igår var jag och mina arbetskamrater på en konsert. När konserten började var det en farbror framför oss som började skumma ur munnen. Jag satt ju med 2 sköterskor på vardera min sida, så vi var snabbt på plats för att hjälpa alla att bära ut honom. Tror inte det var så många som märkte detta. En från konserten märkte detta och kom för att hjälpa, då hon såg hur det stod till sprang hon och ropade -pappa. Det kom fram en farbror som var doktor. Dom for ut med farbrorn och efter ca 30 min kom dom åter. Farbrorn hade dött.
Hur hemskt är inte detta. Han hade åkt själv på konserten för att njuta och dör knall och fall. Fy, innan vi hade återhämtat oss från detta. Hon som satt brevid honom var så chockad.

Så har min helg sett ut. Hektiskt, roligt och alldelens underbar. Lite tråkigheter också. Nu står det duschning på schemat.....

Tiden den går

Kategori: Allmänt

Oj oj vad tiden går fort. Har haft en jättehektisk tid på jobbet och i förrgår blev vi färdiga. Det handlar om upphandling och det var inte att leka med kan jag tillägga. Men jag är av den kalibern, att efteråt känns det bra och man är en erfarenhet rikare.
Men nu är det mycket annat som ligger efter och en dag hemma gör inte saken bättre.

Men nu är alla "hinna med listor" klara, nu är det bara att hinna göra dom.

Funderar på att börja med lussebullarna innan Amelia skall hämtas. Men egentligen behöver jag vila, men att sitta och bara sitta gör att jag får lite panik. En utlandsresa skulle passa mig alldelens utomordentligt just nu. Dels för att alla mina leder har börjat göra sig hörd på samma sätt som höfterna, inte bra och framförallt förjävligt. Hur kan jag drabbas av så mycket otur, med mig själv. Min kropps känns som en 70-åring. Men försöker alltid se något positivt, men jag kan meddela att snart är allt mitt positivt tänkande om smärta slut;(.

Men men, jag hoppas att remiss nr 3 hos Ortopeden skall ge värkan. Dom är dom mest inkompetenta på denna jord. Jobbar långsammast och, ja listan är lång, men tyvärr är det dit jag måste.........

November

Kategori: Allmänt

Sällan sällan blir det nu, men tiden hinns inte riktigt med här...

Men min födelsedag är nu förbi. Blev ordentligt firad, hade äran att ha mamma min här hela veckan, så hon har skämt bort oss med saft, kött, bakat bröd samt bullar. Å fina presenter. Fick nämligen en dörr av henne som hon har kämpat med och tagit bort färgen och gjort i ordning då jag önskat en sådan dörr som sänggavel. Visar snart bild;). Underbart att ha en förälder som kommer och skämmer bort en så här ibland. (ofta).
Sedan kom min syster och sov hos oss. Det var fullt hus och det älskar jag. Fick en massa fina presenter. Min mor lagade dagen till ära älgskavsgryta med hemmagjort potatismos. Benny blev även bjuden på denna goda mat.

Men nu sitter man här, plötsligt ett år äldre.

Klokare?

Ja, det går fort.....