lillatjejligan.blogg.se

43 årig inlandstös född i Upplands-Väsby. Älskar inredning, muminmuggar, träning och nyttig mat. Har 3 st underbara barn. 2 som bor hemma. Vi älskar att pyssla, fixa kalas och att köra skoter.

Underbara fredag

Kategori:

Herregud vad vi har det härligt. Igår var jag och Amelia på stranden, vi fikade, läste bok, träffade kompisar och bara myste på. Sedan blev det ICA Maxi där vi shoppade till dagens lunch (på stranden) samt så gick jag till frisören. Herregud va längesedan det var jag klippte mig. Men nu är det gjort och det känns så bra. Jag tänker i höst (troligtvis) klippa mig kortare. Jag sätter ändå bara upp håret hela tiden.
 
Idag bär det alltså av till stranden igen. Härligt. Bara att smörja in oss ordentligt då det är sol hela tiden. Mycket blir det i fikabagen också. Sedan ikväll ska vi städa och greja lite. Nu har jag tre veckor kvar av min semester, känns nästan lite overkligt...... Fyra veckor snart avklarade. Det är helt underbart att semestra så här länge. Inte en enda föräldradag tar jag ut heller. Det är så många som tar föräldradagar på semestern för att få en mycket längre semester. Förstår om man måste för dagiset skull men inte dom som utökar semestern för deras egen skull. Nu när Amelia börjar ettan är det bra att ha många dagar kvar då det är lov hela tiden;). 
 
Piffningen på altanen pågår för fullt, skall ut och köpa tyg i em så jag kan sy dynor till loungen. Det blev så himla bra.
 
Nä nu blir det tillredning av kycklingsallad till stranden.... Ha en bra dag.
 
Bild tagen i Älta vid stugan. Vi drog dit en sisådär 30 ankor, svanar osv;). Ett helt år sedan vi var dit.
 

Tisdag

Kategori: Min familj

Strålande sol. Jag springer omkring hemma som en yr höna. Planterar nya blommor, köpte så fina stora kryddväxter på Blomsterlandet. Det blev Citronmeliss och Oregano samt en del fleråriga blommor. Sedan slipar jag utemöblerna och tvättar emellanåt. Ogräsen rensas också. I em skall utemöblerna målas sedan blir det tillpiffning på altanen.
Lovisa jobbar och Amelia har en kompis på besök. Just nu sitter dom i lekstugan och spelar varsitt Nintendo DS. Jag gick dit med en picknickkorg åt dom, dom blev så glada. Troligt blir det att dom skall sova över hos varandra, får se tills ikväll.
 
Skulle behövt en lite sämre dag då jag kan baka och städa och avfrosta frysarna. Har mycket bär och bröd som skall in i den nu.
 
På lördag är det Familjedag i Lajksjön och barnen ser fram emot detta så mycket. Dom kommer att få baka en egen pizza, ponnyridning, ansiktismålning och mycket annat. Visst låter det kul?
Ska väl försöka hinna med att träffa all släkt också samt plocka mer bär, baka tunnbröd så vi klarar oss en stund.
 
Visst är det underbart med semester?
 
 

Inte ens halva tiden

Kategori:

Härligt med semester. Har haft rätt mycket att göra men otroligt kul har det varit. Det har varit Lajksjödagen i min hemby och där hade jag äran att få hjälpa till i år, blev tunnbrödsbakning hela dagen. Belöningen blev bäst=Palt. Ssåå gott. Sedan har vi hunnit med blåbärsplockning, hade turen att få 6 kg hjortron som är rensade och infrysta;). Sedan var planen att hälsa på familj, men varje dag har vi fått besök så detta får bli nästa gång vi kommer hem.
Även bröllop i Vilhelmina hann vi med i farten, vi var tvungen att dela på familjen då det samtidigt var ett 50 års kalas i Åsele. Så jag och Lovisa och Dennis åkte vidare till Åsele efter vigseln. Kalaset var såå kul, herregud vad många vänner jag träffade. Kl 05 la jag mig, så det var full rulle hela tiden. Tack till världens roligaste dag på länge.
 
När man har varit sjuk i 5-6 års tid tappar man lite av sig själv. Jag har haft det väldigt tungt då jag inte har kunnat göra någonting alls under denna tid, lite men ändå inte det jag har velat göra. Många förstår inte detta, men det är svårt att förstå när man inte varit med om det.
Under dessa dagar hemma och i Åsele där jag har fått träffa underbara människor, som alla minns mig som jag tidigare var, har gjort att jag börjar känna igen mig lite. Låter säkert jättetokigt. Åsele var rena medicinen, så mycket positivt har jag inte fått höra på flera år, hi hi. Även att få höra alla minnen och tokigheter som jag tidigare gjort har gjort mig så glad. Herregud vad tokigheter man gjort på Åselemarknaderna tidigare.......
 
Har även varit jobbigt efter operationen då jag har haft det väldigt jobbigt att komma igen. När allt måste gå så långsamt har gjort att man tappat sugen lite. Det är otroligt jobbigt då det är så många som inte bryr sig att fråga hur det är nu efter operationen, det är många gånger det känns som om att efter operationen tror en del att allt gick över och det är glömt. Dom bara tar saker för givet.
 
Nu när man fått sådan boozt av lycka och glada minnen så glömmer man ganska fort sådana här tråkigheter, hi hi