lillatjejligan.blogg.se

43 årig inlandstös född i Upplands-Väsby. Älskar inredning, muminmuggar, träning och nyttig mat. Har 3 st underbara barn. 2 som bor hemma. Vi älskar att pyssla, fixa kalas och att köra skoter.

Onsdag som denna=soppa på menyn

Kategori: Allmänt

 1 st

 

gul lök(ar)

2 st

 

vitlöksklyfta(or)

400 gram

 

sötpotatis(ar)

1 msk

 

olja

0,5 st

 

röd chilifrukt

500 gram

 

krossade tomater

0,5 tsk

 

salt

0,5 dl

 

röda linser

4 dl

 

kokosmjölk lätt

2 st

 

grönsaksbuljongtärning(ar)

3 dl

 

vatten

 

 

basilika

Gör så här:

1. Hacka lök och vitlök. Skala och skär sötpotatis i bitar. Fräs lök och vitlök i olja tills de mjukar. Finhacka urkärnad chili och tillsätt den.

2. Tillsätt resten av ingredienserna och låt koka 15 minuter.

3. Mixa soppan slät, smaka av med lite mera salt och späd soppan med vatten om det behövs.


Lördag

Kategori: Allmänt

Just nu är Lovisa på väg hit. Vi skall shoppa lite och äta lunch på stan. Sedan skall vi köpa färg och måla om vårat sovrum, det blev ju fel brunfärg där, men det skall åtgärdas idag. Lovisa skall kanske få måla sin fondvägg oxå om hon har lust till det vill säga. Jag skall även måla 2 nattduksbord, 3 stora byråar och en lackhylla. Allt skall bli den underbara färgen VIT!

Ni skall få titta före och efterbilder sedan.

Om jag hinner skall jag börja på verket som jag skall göra bakom soffan i v-rummet. Men det kommer att ta ganska lång tid, så kanske jag måste skjuta fram det. Småtjejerna tål ju inte färglukten alls.

Badungarna mina

Kategori:Bild: Syster yster

Skärpan blev dålig när jag tankade hem bilden från telefonen. Men en helt underbar bild. Ibland brukar småtrollen vilja bada i min stora bakbunke. Dom plaskar och skummar så badrummet nere blir vattenfyllt. Men kul har dom. Just nu är dom hos farmor och farfar i Svanabyn me pappa.