lillatjejligan.blogg.se

43 årig inlandstös född i Upplands-Väsby. Älskar inredning, muminmuggar, träning och nyttig mat. Har 3 st underbara barn. 2 som bor hemma. Vi älskar att pyssla, fixa kalas och att köra skoter.

En helt vanlig lördag

Kategori:

Underbart höstväder är det ute. Men jag donar på inne. Just nu är alla mina 3 tjejer på bio och ser på Smurfarna 2. Jag passade då på att baka franska smörkex, och jag kan förtella att degen var helt underbart god. Skall inhandla parmesanost och göra kex med parmesan och havssalt på. Mumma.
 
Min stora dag närmar sig med stormsteg, på måndag skall jag in för besiktning.......Då är det 40-års kollen då man skall vara fastande och allt. 2,5 timme ska det ta. Gissa om jag ser fram emot detta? Not!.
 
Annars flyger veckorna förbi i en hisnande fart. I morgon har Amelia innebandyträning och sedan skall vi vara ute och fixa med enris i blomlådorna. Ska även ta bort lite från rabatten så Roger kan lägga dit ljusslingan inför jul. Förra året denna tid var man nervös inför operationen i Göteborg, herregud så fort tiden har gott. Mamma och Amelia var då hemma här och julpyntade medans vi var där. Kom hem till ett hus som luktade pepparkakor och lussebullar. Alla julgardiner var uppe och det var nystädat överallt. Gissa om vi var glada. Så skulle man ha haft det varje jul, hi hi.
 
Nä nu är det halloween först i detta hus och Molly ser fram emot det mest av allt. Så nästa helg skall vi börja pynta lite här, eftersom Amelia åker på Novemberlov.
 
Lovisa har klagat på huvudvärk ganska länge så nu tog jag tag i detta och beställde en synundersökning. Å hon har precis som jag, översynt på båda ögonen och lite sämre syn på ett öga. Det blev glasögon så hon får vila ögonen. Hon valde så snygga bågar, passade i dom otroligt bra. Nästa gång är det ortopedens tur då Lovisa även har ont i knäet, även det en släktskada. Tror att varenda kotte på pappas sida har opererat knäna. Å då hon ofta har ont är det bäst att kolla upp detta också.
 
Nä nu fylla på kaffe innan mina kex skall bakas ut.

Mitten av oktober

Kategori:

Tiden bara rinner iväg. Trivs som fisken i vattnet på mitt jobb. Helt underbart. Annars planerar jag bak och inköp till min födelsedag. Spännande. Barnen ser mest fram emot halloweenfesten som vi brukar ha, med trick or treat, god mat och en massa kompisar. Härligt.
 
Här kommer en "liten" önskelista inför min stora dag...
 
 
Jag samlar ju på Matteustallrikarna. Dessa är dom jag har, tycker om att blanda fast i samma färger. Även vita flata. Uppläggningsfat och serveringsskålar i samma serie och färg också.
MK-klocka i guld och rose vore en dröm att få.
 
Thyme for Ginger väskor önskar jag mig också.
 
Å så klart Ittalaglas Essense rödvin glasen. Samt Ittalas Kastehelmi faten "vit"genomskinliga. Assiettstorlek. Ibland undrar jag om jag är halvfinne eller nåt, då jag fullkomligen älskar alla finska märken.
 
Sist men inte minst MUMINMUGGAR "Mumin på äventyr" samt "Under granen vintermugg 2013".
 
Detta är min önskelista som står sig hela året;) Även jul osv.
 
Men det jag önskar mig mest är att vi får umgås med mina vänner och bekanta, min familj. Å att vi får vara friska och krya.
Jag kommer att ha en fest senare, men då det är väldigt mycket på G nu så tar jag detta lite senare. Så ärade vänner, inbjudan kommer senare.
 
 
 

Söndag i början av oktober

Kategori:

Vilken vecka och helg. Toan nere är nu fixad för 3:e gången, denna gången kom en supersnäll och duktig mattläggare som var jättenoga. Hoppas nu att det håller. Molly och Roger har varit i Svanabyn medans dom lagt om toan, då Molly inte tål damm och smuts måste hon rymma så pappa tog ledigt och åkte till farmor. Mamma har varit hos oss då hon skulle träffa doktorn, det är så roligt att få rå om mamma några dagar. När man bor en bit ifrån blir det jobbigt att vara ifrån varandra. 
 
Jag och Amelia har varit förkylda, nu börjar det kännas bra igen men man är helt slut i kroppen, det är skönt att det är över för denna gång och vi håller nu tummar och tår att vi klarar oss ifrån alla bassilusker nu framöver.
 
Idag har vi hjälpts åt att tömma och rensa alla garderober, förråd, leksaker osv osv. Gissa om vi är nöjda och glada;).
När man inte har allt för stort hus är det otroligt skönt att bli av med saker som man inte använder. Även Lovisa har varit här och rensat handdukar, sängkläder och dyligt. Jag är så stolt över min Lovisa, bättre tjej finns inte. Å världens bästa kille har hon träffat. Han känns som en familjemedlem och jag tycker om honom såå mycket. Nu längtar jag redan efter dom båda och jag önskade att dom bodde närmare. Men vi träffas redan i veckan igen. Puh. I morgon är det dags igen för jobb. Jag har haft lyckan att få ännu ett toppenjobb. Världens bästa kollegor (igen) och jag är så glad att jag tog denna chans. Turen är verkligen på min sida.